26. sep, 2022

Den beste årstida, fantastisk flotte farger ute, og når været i Trøndelag slår til er det godt å være ute.

Det har vært en hektisk vår/sommer i heimen med valpekull og litt sykdom, men nå ser vi heldigvis enden og er klar for normale hverdager igjen.

Alle valpene har fått gode, aktive hjem, vi blir utrolig glade for hver gang det kommer litt oppdatering.

Litt vondt var det å slippe Vigo, eneste gutten. Han reiste til Belgia i slutten av juli og bor sammen med Nancy og Steefan som hadde pappaen til kullet. En veldig spesiell gutt som vi vet blir forvaltet på den beste måte ( hadde han ikke reist dit, hadde han trolig blitt her hjemme også )

Han har vært på noen valpeshow og får flotte kritikker, trener jaktlydighet og apporterer dummyer og villt som den største selvfølge og med fantastisk ro.

Den mest nyskjerrige og vågale jenta i kullet, Buffy, er i Trondheim og er tatt opp som elev ved Norske redningshunder. De er godt i gang og jenta tar alt på strak pote. Tusen takk til Borghild som velger å bruke jenta på en så fantastisk måte. Hun har også vært på sitt første valpeshow med flott kritikk.

Lille Lyng er i Lillehammer. Der er det ett utrolig godt hundemiljø som hun etterhvert blir kjent med og delaktig i. Veldig koselig når hun kom på besøk i sommer på tur nordover.

Lille Mira traff vi igjen på Steinkjer og Steinkjerutstillinga 10. september. Hun bor i Skage i Nambdalen, så henne får vi nok også se mere til. Mira og Rose var de eneste to tispene i valp 4-6 mnd., og showa i lag :-)

Her er kritikkene på begge to:

ROSE

Velbalansert. Elegante linjer, meget feminim. viser seg meget bra både stående og gående. Edelt hode. God hals og skulder. Utm. forbryst for sin alder. God overlinje, velansatt hale. God benstamme. Ungdommelige bevegelser, meget trivelig temperament.

Nr. 1 HP BIM

MIRA

Feminin helhet. Velbalansert. Edelt hode. Mørke øyne. Velvinklet fram og bak. Noe lavt ansatt hale. God benstamme, aning flate poter. Beveger seg meget bra, godt temperament.

Nr. 2 HP

Så moro å treffe dere igjen :-)

Vilde stillte også og ble plassert som nr. 2 i unghundklasse med fin kritikk. Hun trenger enda og utvikles litt.

Dommer for alle tre var Siv Sandø.

Ellers så tikker det inn bilder og gode tilbakemeldinger på Fjellflorakullet. Alle har gode og aktive hjem og de trenes jamt. noen har også begynt å lukta på spor, en fin aktivitet for både to-og firbeinte. Masse flotte bilder fra en aktiv sommer Norge rundt, skal se om de ikke dukker opp i album etter hvert :-)

HD/AD resultater har også begynt å komme. Så langt er 5 røntget og alle fri. 

Vilde venter vi løpetid på, så der er røntgen utsatt til etter denne.

 

2. mar, 2022

UL i går, 01.03, viser at Mari er drektig. Mere info under King of Kisses kull.

11. sep, 2021

 

Etter at det har bøtta ned med regn ei stund, våkna vi i dag til tjukk tåke. Heldigvis letta den ganske fort og vi var riktig så heldig med været i dag :-)

Det var dagen for utstilling, og de to jentene skulle i ilden. Mari for første gang på 2 1/2 år, Vilde sitt 2. valpeshow.

Vi var ute i god tid, fikk orientert oss til ringen der Vilde skulle vises, og fikk satt opp bur der Mari skulle være. 2 forskjellige ringer og 2 forskjellige dommere.

En halv time forskjell i oppmøtetid, så dette skulle gå fint.

HVOR FEIL KAN MAN TA!!!

Det varte og rakk før det ble Vilde sin tur, jeg ble mer og mer stressa og endte opp med å spørre ringsekretær om å rykke fram i køen. Det ordna seg heldigvis etter hvert, men stresset påvirket vel lille jenta litt <3

Uansett, det ble nr.2 med HP :-)

Kritikk:

7,5 mnd. Feminim med utm prop. Vakkert velskåret hode. Velansatte ører. Utm halsansetning. lavt ansatt hale. Harmonisk vinklet fram og bak. Sterk kropp. Stert og velvinklet bakpart. En aning avfallende kryss. Utm benstamme. beveger seg stabilt og full av glede. Utm pels og temp. Velpresentert.

Dommer: Vanja Sliwa

Hærlige fine snuppa <3

Full fart til bilen for å bytte hund, Vilde fikk litt vann før jeg tok Mari ut og full fart mot ring 7.

Nesten framme ser jeg at jeg har feil hund, Vilde var på tur mot åpen klasse!!! Stressnivået øker faretruende når jeg i all hast fyrer avgårde til bilen for nytt bytte.

Denne gangen tok jeg rett hund og fyker avgårde til ring 7 der jeg får vite at jeg kommer for seint, bedømminga av åpenklasse er godt i gang.

Heldigvis har jeg flotte folk i nærheten som ordner slik at jeg får komme inn å vise jenta.

På med utstillingsband, ingen oppvarming og med skyhøy puls entra vi ringen.

Mari syntes jo dommeren var kjekk og skrudde på sjarmen for fullt (ikke helt i tråd med det vi har trena litt på). 

Vi stiller opp, viser tenner, løper fram, mister startnr., plukker det opp på tilbaketur og tar en runde rundt for så å stille opp igjen.

Stakkars jente som egentlig takla dette veldig bra. Vi endte opp med en VG.

Kritikk:

5 år gammel tispe fem helhet, ultrafem hode med herlig utrykk, velplass øyne og ører god hals, stram rygg, for kort og fallende kryss, bra haleans og haleføring, god skulder, aning steil overarm, noe knapt, men harmonisk vinklet. utm subst. i kropp og benstamme, ok poter, beveger seg med for kort steg sett fra siden, aning ustabil bak. Prima pels, herl temp.

Dommer: Karl Eddie Berge.

 

Vi avslutta dagen med å roe ned i Volhaugen, der klubben har sin årlige doble jaktprøve i alle klasser. 

I morgen skal Ivory i ilden der, jeg skal hjelpe til.

Så ser vi fram til neste helg, dobbelutstilling på Stiklestad, regner med at det blir i roligere former :-)

 

30. jul, 2021

Vi er i slutten av juli måned,tiden går fort. Litt over 6 måneder siden Mari fødte ett velskapt kull på 8. Alle har det flott der de er, blir elsket og aktivisert og utvikler seg fint :-)

Team Prærien's Mogop, Vilde, ble igjen her hjemme og har blitt ''skøyeren'' i flokken med sin hærlige personlighet og sine påfunn <3

4. juli var hun på sitt første valpeshow i regi av Retrieverklubben avd. Trondheim & omegn.

Jenta oppførte seg eksemplarisk og ble plassert som nr. 3 med hp.

Kritikk: Trivelig feminin sort tispe. Godt hode og uttrykk. God hals, over og underlinje. Bra forbryst. Gode vinkler foran og bak, bra kryss. beveger seg meget godt fra siden. Velvist.

 

 

 

 

Team Prærien,s Myrull, Falk, og Team Prærien's Fjellmarikåpe, Trixi debuterte også i ringen. Begge med strålende kritikker, Falk med HP. 

Tusen takk til flotte valpekjøpere som stiller.

Libeflats Fantastisk Allerede, Ivory, stillte også. han hadde ikke helt dagen sin, så der ble det en VG BK. Men med fin kritikk.

Kalexas River Eden, Mari, er enda ikke i full pels etter fødsel, så hun ble hjemme.

Ellers er sommeren her den travleste tiden i året. Alt som ikke kan gjøres hjemme på vinteren må man ta nå. Hus og hage krever sitt, men vi prøver å prioritere bort det vi ikke må gjøre. 

I slutten av august tar vi ei uke i fjellet, da blir det turer med hunder og fiskestang, den optimale avkobling.

September blir aktiv. 3 utstillinger der i hvert fall Vilde og Mari skal delta. Vi starter med Steinkjer hundeklubb 11. september. Helga etter har Retrieverklubben avd. Nord-Trøndelag og Fosen dobbelutstilling.

Avd. Nord-Trøndelag har også dobbel jaktprøve alle klasser 11. og 12. september der Ivory skal stille en dag.

Mari har nylig avsluttet løpetid. Vi beregner neste i februar. Og vi håper vi har ett valpekull til her i april neste år.

Dette kullet blir ett lite samarbeid med Mari's oppdrettere i Kalexas, Kjersti og Jon Andre som har funnet en utrolig spennede hanne til Mari. 

Mere info om dette kommer senere :-)

 

 

24. jan, 2021

Etter ett lite døgn med oppblokking fødte Mari 8 velskapt underverker i natt, 6 tisper og 2 hanner 🥰 Fødselen gikk knirkefritt og var overstått på under 4 timer. Alt bare bra med mor og barn ❤
Takk til Bente (farmor) for kyndig hjelp, gull verdt 😍

Vi tobeinte går i en rus på adrenalin, lite søvn og en utrolig glede for at alt har gått bra så langt.
Tar kontakt med valpekjøpere i begynnelsen av neste uke når vi har fått tatt oss igjen litt 😍