30. jul, 2021

Vi er i slutten av juli måned,tiden går fort. Litt over 6 måneder siden Mari fødte ett velskapt kull på 8. Alle har det flott der de er, blir elsket og aktivisert og utvikler seg fint :-)

Team Prærien's Mogop, Vilde, ble igjen her hjemme og har blitt ''skøyeren'' i flokken med sin hærlige personlighet og sine påfunn <3

4. juli var hun på sitt første valpeshow i regi av Retrieverklubben avd. Trondheim & omegn.

Jenta oppførte seg eksemplarisk og ble plassert som nr. 3 med hp.

Kritikk: Trivelig feminin sort tispe. Godt hode og uttrykk. God hals, over og underlinje. Bra forbryst. Gode vinkler foran og bak, bra kryss. beveger seg meget godt fra siden. Velvist.

 

 

 

 

Team Prærien,s Myrull, Falk, og Team Prærien's Fjellmarikåpe, Trixi debuterte også i ringen. Begge med strålende kritikker, Falk med HP. 

Tusen takk til flotte valpekjøpere som stiller.

Libeflats Fantastisk Allerede, Ivory, stillte også. han hadde ikke helt dagen sin, så der ble det en VG BK. Men med fin kritikk.

Kalexas River Eden, Mari, er enda ikke i full pels etter fødsel, så hun ble hjemme.

Ellers er sommeren her den travleste tiden i året. Alt som ikke kan gjøres hjemme på vinteren må man ta nå. Hus og hage krever sitt, men vi prøver å prioritere bort det vi ikke må gjøre. 

I slutten av august tar vi ei uke i fjellet, da blir det turer med hunder og fiskestang, den optimale avkobling.

September blir aktiv. 3 utstillinger der i hvert fall Vilde og Mari skal delta. Vi starter med Steinkjer hundeklubb 11. september. Helga etter har Retrieverklubben avd. Nord-Trøndelag og Fosen dobbelutstilling.

Avd. Nord-Trøndelag har også dobbel jaktprøve alle klasser 11. og 12. september der Ivory skal stille en dag.

Mari har nylig avsluttet løpetid. Vi beregner neste i februar. Og vi håper vi har ett valpekull til her i april neste år.

Dette kullet blir ett lite samarbeid med Mari's oppdrettere i Kalexas, Kjersti og Jon Andre som har funnet en utrolig spennede hanne til Mari. 

Mere info om dette kommer senere :-)

 

 

24. jan, 2021

Etter ett lite døgn med oppblokking fødte Mari 8 velskapt underverker i natt, 6 tisper og 2 hanner 🥰 Fødselen gikk knirkefritt og var overstått på under 4 timer. Alt bare bra med mor og barn ❤
Takk til Bente (farmor) for kyndig hjelp, gull verdt 😍

Vi tobeinte går i en rus på adrenalin, lite søvn og en utrolig glede for at alt har gått bra så langt.
Tar kontakt med valpekjøpere i begynnelsen av neste uke når vi har fått tatt oss igjen litt 😍

18. jan, 2021

I dag har vi vært på røntgen for å få en indikasjon på hvor mange valper Mari bærer på. Hun sliter med en del luft i magen, så pga det er det litt vanskelig å telle eksakt, men vi kom fram til 8. Så får vi vente å se om det stemmer.
Ellers er jenta i fin form, er med på turer og har god apetitt. Vi deler nå opp maten i flere porsjoner i løpet av dagen slik at det ikke blir sånn påkjenning til magen.
Valperommet begynner å bli greit, så vi skal bruke uka til å kose oss og samle krefter til det som kommer.
Vi gleder oss :-)

22. des, 2020

Mari er nå på dag 29, hvor tiden flyr. Hun er frisk og fin, utrolig kosete og kjærlig. Matlysten begynner å øke, og flere av pattene begynner å strutte litt.

Vi var på ultralyd i går, og der så vi flere valper, så nå er det bare å glede seg.

22. des, 2020