Ting skjer :-)

13.09.2023

Rose har hatt en flott sensommer og høst så langt. Utviklingen er positiv på alle måter, både fysisk og mentalt :-)

Rose 16 måneder. 07.08.2023

Tiden flyr i selskap av fire flatter, og vi har allerede august. 7. august og Rose er 16 måneder gammel i dag <3Vi har hatt en sommer på hennes premisser, samtidig som vi har begynt å stilt litt krav til henne. Og jenta, hun har utviklet seg.Vi har hatt masse fokus på omgang med andre mennesker, det begynner vi å få lønn for nå. Enda litt usikker i forhold til håndtering av bakpart av fremmede, men vi ser det begynner å løsne.Ellers har Rose knekt svømmekoden, noe til stor glede både for henne og oss.Kvalifiseringsprøven i jakt har hun også bestått, så vi er på rett vei :-)Hun har hatt omgang med hundevenner, stor stas når datter med fire golden var på feriebesøk. Kjekt var det også å få være med å hilse på halvsøster Trixie, mye spennende å oppleve og erfare på en gård.Vi vurderer nå utstilling i september, enda noen uker til påmeldingsfristen går ut, så vi får bruke tiden godt til mere trening.


Rose's første spor. 31.05.2023

2. pinsedag ble det sportrening på jentene. Rose fikk også sitt første spor, for å se hvordan hun mestret dette. 

Hun ble påvirket med skanken, den var særdeles spennende, og hun fikk være med ut når jeg begynte å legge sporet. masse gode kyllingbiter som ekstra forsterker. Sporet lå en liten halvtime.

Utrolig morsomt å se hvordan hun løste oppgaven. Litt ¨skrømt¨ var det ute i skogen, så hun stoppet opp og så seg rundt omkring flere ganger. En o-post som hang der ute var også litt skummel. Men uten noen påvirkning fra meg, foruten ett bittelite skritt framover når det stoppet helt opp, greide hun å spore seg fram til skanken. Og maken til stolt og lykkelig jente skal man lete lenge etter. Hun logra og tok turen tilbake uten noen form for skepsis. En mestringsfølelse så stor :-)

Etter å ha fundert litt, fant vi ut at Rose skulle få sin egen dagbok. Rose er yngstejenta i flokken, etter multich. Gigolo van de Demerbron og Kalexas River Eden.

Hensikten med denne bloggen er å være åpen om at ikke alt går på skinner bestandig, samtidig som vi får dokumentert utviklingen til jenta.

Egentlig skulle hun til Mari's oppdrettere, men ting ville det annerledes og hun ble igjen her hjemme. Noe vi er utrolig glad for i dag.

Rose ble født 07.04.2022, vokste opp sammen med fire søsken og resten av flokken her. Ei utrolig søt og livlig jente. Hun var nyskjerrig på livet, utforsket det meste med stor iver, akkurat slik som vi kjenner flatten.

Hun var på sitt første valpeshow, sjarmerte dommeren, og ble BIM valp 4-6 mnd med HP. Vi gledet oss til fortsettelsen.

14 dager etter 16 ukers vaksinen ble Rose plutselig dårlig. Hun fikk feber, bakparten hennes sviktet og hun var generellt dårlig. Hun ble undersøkt på kryss og tvers, men noen årsak fant vi ikke. Hun fikk også urinveis- og mage/tarm infeksjon. Det vi landet på var en reaksjon på vaksinen, uten at vi kunne si det med sikkerhet.
Vi fikk henne frisk etterhvert, men å bli så syk i så ung alder gjorde noe med psyken hennes. Hun ble skeptisk til alt og alle, og ville slettes ikke la seg håndtere av fremmede.
Så hva har vi gjort.
Masse miljøtrening. Hun har av egen fri vilje fått hilse på masse mennesker. Oppsøkt nye miljøer og fått masse egentrening.
Sakte, men sikkert har hun kommet seg, kan nå oppsøke fremmede for litt kos og gjerne en godbit.
Håndtering av bakpart er hun enda litt skeptisk til, da spesiellt av fremmede. Men, med den utviklingen hun har hatt til nå vil vi tru at det kommer seg.

Vi skjermer henne imidlertid for utstilling inntil videre. Hun skal være glad og trygg før vi stiller henne, og vi har god tid.

Fokus framover er masse selvtillitstrening, mye gøy og gode opplevelser. Samtidig sette små krav for å oppnå mestring.

Ellers er hun ei fantastisk jente på alle måter. Elsker kos, lydhør og flink. Hun har vært med på en del jakttreninger, er skuddfast og gjør mye bra. Vi har også startet litt rallytreninger, og hun har fått sitt første spor. Litt om dette i neste innlegg.